חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 39435-06-13

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ברחובות
39435-06-13
12.2.2014
בפני :
עיריה מרדכי שופטת בכירה

- נגד -
:
עזרא קהא
:
משולם
החלטה

1.      לאחר הדיון הממצה, ביום 10/3/14, שבסופו הסכם פשרה אשר הושג בין הצדדים, פנה המבקש אל בית המשפט בבקשה זו, כי המותב יתנצל בפניו, הכל כמפורט בבקשתו (ובקשתו הנוספת, אשר הוגשה למחרת).

  1. פניה אישית לבית המשפט מטעם צד, לאחר סיום להליכי התיק בהסכמה שהושגה בין הצדדים, אינה מקובלת, אלא שעיון בתיקים השונים הקודמים, אשר התנהלו בין המבקש לצד שכנגד, מלמד כי כך הינו נוהג דרך קבע, וכך הוא נהג גם באותם ההליכים, שעה שהשיג והביע העדר שביעות רצון, מכל גורם שיפוטי שנגע בעניינו.
  1. כך הושמעו על ידו תלונות וטרוניות, חלקן בתקיפות, כנגד כב' השופטת צבר (בת"א             2737-03-10) וכן, בערעור על פסק דינה, ברת"ק 1241-11-10, לבית המשפט המחוזי, אשר נדחה (תוך כדי חיובו בהוצאות נוספות). כך הלין על החלטת כב' השופטת טויסטר (שוב בתיק   2737-03-10 ), במסגרת הדיון בבקשת הצד שכנגד למתן צו כנגד המבקש, בגין ביזיון בית משפט.  כך פעל המבקש מול אב בית הדין ושופטי ההרכב (בתיק ע"פ 55142-10-13), שוב, בהגשת 2 בקשות לתיקון פרוטוקול, לאחר מתן פסק הדין בהסכמת הצדדים, באותו הליך. על פניו, המבקש אינו שבע רצון מאף גורם שיפוטי, הדן בעניינו. 
  1. כמוכן, אציין כי הרצון של המבקש לפנות לבית המשפט ולהשמיע את השגותיו, תחושותיו וכדומה, אינו מקים הכשר ליטול לעצמו את הזכות לפגוע בצנעת הפרט של הצד שכנגד, ללא כל טעם או צורך, תוך כדי פירוט נסיבות אישיות, טרגיות וכואבות, שבחיי הנתבעת, בפני בית המשפט (כפי שנטען בסעיף 9 לבקשה) . הנני מתקשה להבין את המניע ולהליכת רכיל, בפירוט האמור, לאחר מתן פסק דין מוסכם , אשר לעניות דעתי, ראויה לבקשת מחילה עצמעית, מאת הנתבעת .
  1. לגופו של עניין, ייתכן ונסיבות הנטענות האמורות, אשר אינן נזקפות בכל דרך לחובת הנתבעת, יש בהן, אולי, ליתן צוהר להבנת אפיסת הכוחות שלה , שניתן היה לאבחן,  אשר התלוותה לרצון שהיא הפגינה לסיים את מכלול הפרשה בהסכמה , עם המבקש. הן אפיסת הכוחות והן הרצון האמיתי שלה לסיים את הפרשה, הופגנו לנגד עיני במהלך הדיון. 
  1. עוד בתחילת הדיון, עת עיינתי פעם נוספת במסמכי התיק, הסברתי לצדדים, בהיותם לא מיוצגים, את המסגרת המשפטית של התיק  וכי תפקידי אינו לשמש כערכאת ערעור על קביעות המהימנות של השופטת צבר מחד ואינו גם לקבוע באם התובע חייב לשלם לנתבעת את השווי (כ- 40,000 ש"ח) של אותם השיקים שנקבע  בפסק הדין, כי נמסרו לידו על ידי הנתבעת ולא הוחזרו. בניגוד לנטען על ידי המבקש, בית המשפט לא אמר לו כי הינו שקרן, אלא אכן ציין כי אם כב' השופטת צבר קבעה כי אינה מקבלת את גרסתו, או קבעה כי הינה שקרית, אין מותב זה יושב כערכאת ערעור על קביעות שבמהימנות מכוח התרשמות ישירה שלה מהעדים שהעידו בפניה. הבהרתי כי התיק שבפני יכול להתנהל באשר ובקשר לטענת המבקש, שיש לבטל את פסק הדין המקורי, בגין מרמה מטעם הנתבעת, בעת הצגת גרסתה /עדותה , בתיק הקודם.
  1. לאחר שהתובע השמיע את דבריו הראשונים, מדברי הנתבעת, למדתי על המגעים שהצדדים ניהלו לאחרונה, כיוזמה משותפת והתובע בעצמו הוסיף ואמר, כי הוא זה אשר יזם את הפניה הראשונית לנתבעת, על מנת לסגור את מכלול הפרשה רבת השנים ורבת ההליכים המשפטיים, ביניהם.
  1. כאשר הוברר לי, מפי הצדדים עצמם, כי כל אחד מהם הינו בעל רצון עז עצמאי, המתמזג לרצון משותף לסיים את מכלול ההתדיינויות, בין היתר עקב קרבתם המשפחתית ורצונם לחזור לנהל יחסים תקינים, נרתמתי לסייע בידם לעשות כן.
  1. צר לי שדווקא רצונו הטוב של בית המשפט, להקדיש מזמנו, להבין את מלוא היקף המחלוקת (בתיק זה ובתיקים הנוספים, כולל אלה שבבסיס תביעה זו והנוספים שהסתיימו במסדגרת הפשרה) וללבנה עם הצדדים, בוחר המבקש לפרש במקום לטובה, לרעה.
  1. הצדדים הביעו רצון, בסיוע של בית המשפט, לגשר על הפערים באשר לסכום ולחלוקה לתשלומים והדבר לא בוצע בכפייה, אלא בהסכמה . רצונו הטוב של בית המשפט, להקדיש זמן נוסף לצדדים, על מנת לסייע בידיהם להגשים את אותו הרצון החד משמעי שהם הפגינו, על מנת לסיים את מלוא המחלוקות ביניהם אחת ולתמיד, מתפרש שוב, במקום לטובה, לרעה. חבל שלאחר שהסכמה זו הושגה בפועל, בוחר התובע להשמיע העדר שביעות רצון מחדש, באופן שבחר לעשות בפני. הנני גם חוזרת ומציינת כי הפגיעה בצנעת הפרט של הנתבעת, בדיעבד, בבקשה זו, הינה בעיני מיותרת ופוגעת, שלא לצורך.
  1. יודגש, כפי שצוין בפרוטוקול וכפי שגם הובהר בנוסח של פסק הדין המוסכם, כי הסכמת המבקש להסדרשהושג , ניתנה מבלי להודות בטענה כלשהי מטעם הנתבעת וממילא, מבלי לקבוע כל קביעה משפטית באשר למחלוקת ולטענות של מי מהצדדים.
  1. בהמשך למכלול האמור לעיל, הנני תקווה כי רוח הפייסנית שהצדדים הפגינו, אשר הוביל את הצדדים, לאחר זמן רב ,לסיים את המחלוקות ארוכות השנים בהסכמה, תמשיך ותשרה על שניהם לאורך זמן.

ניתנה היום,  י' אדר ב תשע"ד, 12 מרץ 2014, בהעדר הצדדים.

חתימה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>